Inzet VDSL Vectoring vanaf Central Office

Publicatie datum 6 mei 2021

KPN is voortdurend bezig om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. VDSL Vectoring kennen we bij WBA/VULA natuurlijk al sinds 2012, met inzet vanaf de straatkast als een beproefde techniek om meer bandbreedte te kunnen leveren.  Deze techniek gaat KPN dit jaar ook toepassen op ruim 200 central offices die daarvoor geschikt zijn gemaakt zodat ook hier meer bandbreedte geleverd kan worden. De eerste geplande CO-locaties zijn terug te vinden in de WBA Annex 5.

Alle moderne VDSL modems ondersteunen VDSL Vectoring, maar desondanks is het van belang om te controleren of de aanwezige modems op de lijnen in het verzorgingsgebied van de betreffende CO‑locaties geschikt zijn voor VDSL Vectoring. Via de wekelijkse VRT rapportage (Vectoring Reporting Tool) zullen nu ook de huidige VDSL CO-lijnen worden gerapporteerd en kan dit worden nagegaan.

Vanaf de 3e week in mei 2021 start KPN met de eerste CO-locaties.  Hiervoor wordt hetzelfde proces gevolgd als bij vectorisatie van de straatkasten. Een beschrijving van dit proces is te vinden op MijnKPN Wholesale, bij Documenten onder “WBA Technische Migratie Binnenringen en Vectorisatie beschrijving voor WSO's“.