KPN verbetert aanbod voor toegang tot open glasvezelnetwerk

Publicatie datum 1 april 2022

KPN wil de voorwaarden en tarieven voor (virtueel) ontbundelde toegang tot zijn open glasvezelnetwerken verbeteren voor wholesale-afnemers. KPN heeft de ACM hierover schriftelijk geïnformeerd en verzocht om de nieuwe voorwaarden en tarieven bindend te verklaren. Het aanbod geldt dan voor een periode van acht jaar. KPN maakt hiermee mogelijk dat supersnel internet tegen een toegankelijke prijs binnen bereik van alle Nederlanders blijft.

Bovendien wil KPN mogelijke mededingingsrisico’s die de toezichthouder ziet voorkomen. Voor KPN en alle marktpartijen ontstaat met dit aanbod de lange-termijn zekerheid, die belangrijk is om glasvezel in het huidige tempo uit te kunnen blijven rollen. Het verbeterde aanbod is voorwaardelijk aan een bindend verklaring van de ACM op basis van artikel 12h van de Instellingswet ACM. Daarbij vindt een brede marktconsultatie plaats.   

Zie voor meer informatie het persbericht van KPN.

KPN heeft de ACM geïnformeerd over zijn toezegging en verzocht deze bindend te verklaren. ACM zal marktpartijen in de gelegenheid stellen een zienswijze te geven tijdens een openbare consultatieprocedure. Daartoe zal de ACM een ontwerpbesluit publiceren waarin de toezegging van KPN wordt opgenomen. Na een positief finaal besluit en een bindend verklaring door de ACM, zal KPN het aanbod formeel publiceren en kan het worden afgenomen.