KPN Wholesale verlaagt tarieven voor FttH en past VULA-aanbod aan

Publicatie datum 18 juni 2021

KPN biedt inmiddels in een groot deel van Nederland glasvezel (FttH) aan en dit netwerk wordt de komende jaren steeds verder uitgebreid. FttH is een toekomstvast aansluitnetwerk dat in staat is om hoge bandbreedtes te leveren. Om deze hoge bandbreedtes aantrekkelijker te maken heeft KPN de tarieven voor de hogere snelheden van WBA FttH verlaagd.

Naast het WBA-aanbod kent KPN ook het VULA-aanbod, een virtueel ontbundelde breedbanddienst. KPN voert wijzigingen door in dat VULA-aanbod om FttH aantrekkelijker te maken, daarnaast wordt het aanbod uitgebreid met een VULA Lokaal variant, specifiek voor FttH zodat partijen ook in kleinere geografische gebieden virtueel lokale toegang af kunnen nemen.

WBA-tarieven

Per 1 juli 2021 voert KPN wijzigingen door in de FttH-tarieven voor WBA. De tarieven voor de symmetrische 200Mbps, 500Mbps en 1 Gbps verbindingen worden verlaagd. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om uw klanten het potentieel van een glasvezelverbinding te laten ervaren. De aangepaste tarieven staan in de nieuwe tarievenannex die u kunt vinden op het besloten deel van de KPN Wholesale site.

Aanpassingen VULA aanbod

In 2018 heeft KPN het vrijwillige verbrede VULA-aanbod gepubliceerd. Het toekomstvaste alternatief voor toegang tot de fysiek ontbundelde aansluitlijn. VULA is een investeringsmodel gericht op grootgebruikers, waarbij er op maximaal 161 plekken in het netwerk apparatuur geplaatst dient te worden. Bij voldoende schaalgrootte leidt dit tot lagere maandtarieven dan het standaard WBA aanbod.

Per 1 juli 2021 verbetert KPN het VULA aanbod door een aantal aanpassingen door te voeren. Ook bij VULA worden de tarieven voor de symmetrische 200Mb, 500Mb en 1 GB verbindingen verlaagd. Daarnaast is het nu ook mogelijk om te kiezen voor een VULA aanbod met alleen FttH. Op deze manier is het ook mogelijk om alleen te investeren in het toekomstvaste FttH aanbod. Voor meer informatie over de tarieven van het VULA aanbod kunt u contact opnemen met uw KPN Wholesale accountmanager. Bent u nog geen klant van KPN Wholesale en wilt u meer informatie over het VULA aanbod dan kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Introductie VULA Lokaal

Speciaal voor aanbieders die hun breedbandtoegangsdiensten lokaal willen aanbieden introduceert KPN met VULA Lokaal een laagdrempelig, lokaal aanbod voor VULA op basis van FttH. VULA Lokaal kan worden afgenomen op basis van uitkoppeling op lokaal niveau op één of meer van de toekomstbestendige MC toegangslocaties die zijn opgenomen in Annex 5 (geografische dekking) bij de Raamovereenkomst WBA. Anders dan bij het bestaande landelijke VULA aanbod, is het bij VULA Lokaal mogelijk om de dienst binnen het dekkingsgebied van een MC toegangslocatie per PoP locatie of OAP locatie af te nemen.

Voor VULA Lokaal zijn vergoedingen verschuldigd op basis van de tarieven die zijn vastgelegd in Annex 4 (Prijslijst VULA Lokaal). Deze vergoedingen bestaan uit:

·       Een instapvergoeding per PoP locatie of OAP locatie.

·       Een vergoeding per in dienst gestelde VULA Verbinding per maand.

·       Een vergoeding voor WAP transport per maand.

·       Een eenmalig verschuldigde aansluit- en ophefvergoeding voor een End user Access.

Het VULA Lokaal aanbod kent daarmee een eenvoudiger en laagdrempeliger tariefmodel dan het bestaande landelijke VULA aanbod.

Als u meer wilt weten over VULA Lokaal dan kunt u contact opnemen met uw KPN Wholesale accountmanager. Bent u nog geen klant van KPN Wholesale en wilt u meer informatie over VULA Lokaal dan kunt u het contactformulier op onze site gebruiken.