Poortwissel straks ook beschikbaar via chat-app

Publicatie datum 12 maart 2021

Monteurs van wholesaleklanten die in het kader van het WBA Doe‑het‑zelfmonteursproces werkzaamheden verrichten in het infrastructuurdomein van KPN kunnen met de infra‑app de benodigde infrastructuurgegevens opvragen. Het is daardoor niet meer nodig om met de monteursingang van KPN te bellen en wordt onnodig wachten voorkomen.

Met ingang van 29 maart 2021 is het voor het aanvragen van een poortwissel in het kader van het WBA Doe‑het‑zelfmonteursproces mogelijk om gebruik te maken van een chat-app. De monteur kan zo gemakkelijk en op ieder moment direct het poortwissel-verzoek opstarten vanaf zijn mobiele telefoon en wordt door de chat-app meegenomen door het hele proces, zoals dat nu ook door een medewerker van de monteursingang van KPN gedaan wordt. De chat-app komt beschikbaar binnen de bestaande infra-app.

Momenteel belt de monteur die een poortwissel wil laten uitvoeren nog met de monteursingang van KPN alwaar hij door een medewerker te woord wordt gestaan. Op basis van de gegevens die de monteur en de medewerker uitwisselen, wordt dan de poortwissel uitgevoerd. Met de introductie van de chat-app is dat niet langer nodig.

Voor het gebruik van de chat-app moet de monteur in de juiste systemen geregistreerd worden. Hierover zal KPN u verder informeren in de release notes en via extra communicatie met de contactpersonen die bij ons bekend zijn in het kader van het WBA Doe‑het‑zelfmonteursproces. Daarbij zal ook uitleg gegeven worden over het gebruik van de chat-app.