Uitbreiding glasvezelnetwerk Glaspoort

Publicatie datum 14 januari 2022

Glaspoort gaat de komende jaren nog eens 170.000 extra huishoudens aansluiten op glasvezel. Dat zijn Glaspoort en haar aandeelhouders APG en KPN overeengekomen. Hierdoor komt het plan van Glaspoort uit op circa 1,2 miljoen aansluitingen in Nederland in 2026.

De uitbreiding omvat een aantal FttH projecten waarvan de voorbereiding al door KPN was gestart. Deze projecten waren tot nu toe opgenomen in de wekelijkse lijst met FttH projecten in de WBA Annex 5 met kenmerk “netwerkeigenaar KPN Netwerk”, maar dat is nu niet meer het geval. Vanaf nu zijn deze projecten opgenomen in de projectenlijst van Glaspoort. Tevens blijven deze projecten nog tot 1 februari 2022 opgenomen in de WBA Annex 5 met kenmerk “netwerkeigenaar Glaspoort”.

Indien u met Glaspoort een WBT-contract hebt afgesloten worden reeds bestelde en geleverde WBA FttH verbindingen gemigreerd naar uw WBT-contract met Glaspoort. U hoeft daar niets voor te doen. Indien u nog geen WBT‑contract met Glaspoort hebt afgesloten, kunt u op de adressen van de projecten in de WBA Annex 5 met kenmerk “netwerkeigenaar Glaspoort” nog tot 1 februari 2022 WBA FttH verbindingen bestellen. Deze verbindingen blijven dan worden geleverd uit hoofde van de WBA overeenkomst met KPN. Zodra u met Glaspoort een WBT‑contract hebt gesloten, worden deze verbindingen gemigreerd naar dat contract.