Dát is pas veilig!

Phishing, datalekken, SIM swap. Digitale fraude komt steeds meer voor. En criminelen worden steeds inventiever in het omzeilen van barrières en het afhandig maken van gegevens. Uiteraard heeft fraudebestrijding bij KPN voortdurende aandacht. We volgen de ontwikkelingen op de voet en bewegen continu mee. We hebben daarom drie nieuwe API’s ontwikkeld, waarmee je jouw omgeving en de gegevens van je klanten nog beter beschermt. En er is nog een voordeel, want jouw klanten loggen nu ook nog eens sneller en eenvoudiger in op je app.

De drie nieuwe API’s zet je in, in een smartphone app of in je backend systeem. Wat ze precies doen? We leggen het graag aan je uit.

Number Verify

Met Number Verify verifieer je gemakkelijk het mobiele nummer van een gebruiker in een smartphone app. Klanten voeren hun mobiele nummer in op je app en via de API controleer je of het nummer klopt. Klanten krijgen alleen toegang als het toestel en de simkaart matchen. Heel veilig dus. En gemakkelijk voor je klanten. Want zij hoeven niet langer een code over te typen, maar alleen hun telefoonnummer in te voeren.

Account Takeover Protection

Gebruik je SMS of Number Verify als authenticatie, dan loop je het risico op SIM swap fraude. Een fraudeur probeert dan het nummer van je klant over te zetten op een nieuwe SIM kaart die hij onlangs heeft aangeschaft met identiteitsfraude of social engineering. Met Account Takeover Protection kan je de gevolgen van deze fraude voorkomen want je ziet meteen of een SIM kaart al langer in gebruik is of pas recent is geactiveerd. Is dat laatste het geval, dan kun je waardevolle transacties tegenhouden of uitstellen. En twijfel je, dan vraag je met Account Takeover Protection om aanvullende authenticatie. Voor de financiële wereld werken we al langer met Account Takeover Protection, maar nu is deze API ook voor een groot publiek beschikbaar.

Match

De naam zegt het al. Met Match controleer je of de gegevens die een klant naar je stuurt, overeenkomen met de gegevens die bij de mobiele aanbieder bekend zijn. Een adres controleren? Een extra identiteitsverificatie? Hiervoor is Match ideaal.

Number Verify, Account Takeover Protection en Match zijn er voor alle gebruikers die op het netwerk van KPN, Vodafone en T-Mobile zitten. Uiteraard werken de API’s volgende internationale standaarden en voldoen ze aan de AVG en de GDPR. Wel moet je al je klanten informeren over de verwerking van de gegevens en waar nodig om toestemming voor die verwerking vragen. Een privacy impact assessment kan deel uitmaken van de aanvraagprocedure.

Number Verify, Account Takeover Protection en Match zijn via de volgende partners leverbaar: Sekura Mobile, Sinch, Telesign, Tru.ID en Twilio.

Test Number Verify zelf!

Ben je benieuwd hoe Number Verify werkt? Ga dan met je mobiele telefoon naar www.mijnnummervermelding.nl, zet de wifi uit en log in. Je ziet dan precies hoe Number Verify in z’n werk gaat. Gebruik je wel wifi, dan krijg je een SMS als verificatie.

Gerelateerde artikelen