Dit zijn onze resultaten van het derde kwartaal

KPN heeft opnieuw vooruitgang geboekt in het derde kwartaal. Zowel op het vlak van strategie als wat betreft de financiën.

We kunnen in hoog tempo glasvezel uitrollen en geven eindgebruikers daarmee toegang tot supersnel internet. In de eindsprint naar 2023 blijven we ons inzetten om op een duurzame manier waarde te creëren voor al onze stakeholders.

De belangrijkste resultaten 

Kijken we naar de belangrijkste financiële resultaten, dan zien we het volgende: 

  • De geschoonde omzet in het derde kwartaal nam met 1,9% toe ten opzichte van vorig jaar, naar ruim 1,3 miljard euro. Dit werd ondersteund door omzetgroei in zowel de Consumenten- als de Zakelijke Markt en Wholesale;
  • De operationele winst nam met 1,8% toe naar 618 miljoen euro, door groei van de omzet en verlaging van de kosten;
  • De nettowinst -gecorrigeerd voor eenmalige posten- steeg het afgelopen kwartaal met 14% en kwam uit op 211 miljoen euro

Een mooie vooruitgang dus met prima resultaten. Vooruitkijkend blijft er ook onzekerheid bestaan, onder meer over de impact en duur van de inflatie en energiekosten. We moeten echt samen aan de slag om deze tegenwind op te vangen en de kosten onder controle houden. We houden vast aan onze ambities voor dit jaar en verwachten ondanks de tegenwind volgend jaar groei te kunnen laten zien.

Snelle uitrol glasvezel

Ook Wholesale deed het goed. In het derde kwartaal bleef onze omzet groeien, vooral dankzij breedband (10.000 nieuwe klanten) en mobiel (18.000 klanten). Het afgelopen kwartaal hebben we ook ons nieuwe en verbeterde aanbod tot onze glasvezelnetwerken bekend gemaakt. Met betere voorwaarden en tarieven voor glasvezel waardoor internet niet alleen snel maar ook betaalbaar blijft. Inmiddels hebben we samen met Glaspoort nu 46% van de Nederlandse huishoudens aangesloten op ons glasvezelnetwerk.

Ben je benieuwd naar alle cijfers en een verdere toelichting?https://www.overons.kpn/nieuws/resultaten-derde-kwartaal-2022/

Nieuwe tarieven 2023

Zoals op 28 oktober gecommuniceerd, past KPN Wholesale vanaf 1 januari 2023 de tarieven van een aantal diensten aan. Jaarlijks kunnen deze tarieven worden geïndexeerd met inachtneming van de CPI-jaarmutatie van september die wordt gepubliceerd door het CBS. Normaal gesproken volgt KPN die CPI jaarmutatie, maar gezien de actuele hoogte hiervan heeft KPN besloten om, met uitzondering van WLR en CPS, de CPI-jaarmutatie niet 1-op-1 te volgen en een gematigde verhoging toe te passen. De uitwerking hiervan verschilt per dienst.

Wil je meer informatie over de aangepaste tarieven? Kijk dan op de website van KPN Wholesale.

Gerelateerde artikelen