Dit deden we in 2022. Zo gaan we aan de slag in 2023!

2022 was een jaar met veel mooie successen en we zijn trots op het resultaat dat we hebben neergezet. Benieuwd naar wat we allemaal hebben bereikt? En welke plannen we in 2023 op stapel hebben staan? We blikken graag met je terug én vooruit in onderstaande video.

Met ons open netwerkbeleid kunnen we veel externe telecomproviders toegang bieden tot onze wijdverspreide vaste en mobiele netwerken. Het afgelopen jaar hebben we dan ook nog meer mensen aan onze vaste en mobiele netwerken verbonden. Ook rolden we glasvezel nog verder uit. Daardoor konden jouw eindklanten gebruikmaken van nóg betere en snellere verbindingen.  

Nog steeds veel sms'jes en heel veel roaming

Tijdens het vaccinatieprogramma van de overheid en de testprogramma’s in 2021 zagen we enorme pieken in het aantal telefoontjes en sms’jes. Omdat het aantal testen en vaccinaties in 2022 enorm afnam, zagen we ook weer een lichte daling. Toch was het aantal sms’jes hoger dan verwacht. Dit kwam door het gebruik van tweefactorauthenticatie waarop steeds vaker wordt ingezet. Een grote toename zagen we in de roaming diensten. Na de pandemie gingen weer veel mensen op vakantie. Daardoor groeide het datagebruik in het buitenland enorm. Er werd zelfs meer geroamd dan voor de pandemie.

Onze nieuwe producten: nóg betere bescherming

We lanceerden in 2022 diverse nieuwe producten. Zo introduceerden we onlangs de Mobile Connect diensten. Deze diensten zijn vooral ingestoken op extra verificatie. Zo wordt er een extra check uitgevoerd op identiteit, telefoonnummer of moment van de laatste simwissel. Hiermee voorkomen we onder meer witwassen, accountovernames en social engineering. Met de Elastic Cloud bieden we bedrijven en hun werknemers stabiele en veilige verbindingen met alle cloudapplicaties die ze gebruiken, zoals Microsoft Teams. In 2022 hebben we Elastic Interconnect uitgebreid met verbeterde ingebouwde cyberbeveiligingsfuncties. En dan is er nog onze PiM-app voor eenvoudige identificatie. Deze hebben we in 2021 geïntroduceerd en is in 2022 door verschillende klanten geïmplementeerd. Het laat wel zien dat er veel behoefte is aan deze vorm van verificatie.

En in 2023?

In 2023 zetten we natuurlijk in op de verdere uitrol van glasvezel. Want we willen Nederland zoveel mogelijk verbinden. We blijven de ontwikkelingen op het gebied van cybercriminaliteit goed in de gaten houden en spelen hier waar nodig met nieuwe diensten op in. Want ook in 2023 willen we jouw gegevens en die van jouw klanten veilig houden. En door onze samenwerking met innovatieve partijen kunnen we snel inspelen op trends en houden we ons aanbod van producten en diensten vernieuwend. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de uitrol van nieuwe diensten en producten. Ook op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan voor maandelijkse nieuws en inspiratie van KPN Wholesale.

Gerelateerde artikelen