1 Gigabit snelheid nu symmetrisch bij WBA/VULA FttH

Publicatie datum 2 juli 2021

KPN biedt sinds begin 2020 snelheden van 1 Gigabit per seconde (1 Gbps) op zijn glasnetwerk. Stapsgewijs is deze snelheid commercieel beschikbaar gekomen voor een groot deel van de huishoudens met een glasvezelaansluiting van het KPN netwerk. Voor 2,5 miljoen adressen met een glasvezelaansluiting is dit inmiddels beschikbaar en eind 2021 geldt dit voor vrijwel alle glasvezelaansluitingen van KPN.

Tot nu toe was alleen de downstream snelheid 1 Gbps en was de upstream snelheid tijdelijk gesteld op 500 Mbps. Op 24 juni 2021 heeft KPN bekendgemaakt dat de upstream snelheid vanaf juli 2021 zal worden verhoogd. Per 18 juli 2021 zullen de bestaande FttH verbindingen met 1 Gbps én de nieuwe FttH verbindingen die met de 1 Gbps snelheid besteld worden ook in de upstream 1 Gbps aankunnen en is dit ook in FPI zichtbaar. Daarmee zijn ook deze 1 Gbps WBA/VULA FttH verbindingen symmetrisch. Bij bestaande verbindingen hoeft u hier niets voor te doen.

Via de fpi-check is de beschikbaarheid van 1 Gbps op adressen zichtbaar. Op de website van KPN Wholesale kunt u een overzicht vinden van de AreaPop’s waar deze hoogste snelheid afneembaar is.