WBA/VULA CIP en FPI informatieproducten ook beschikbaar via API’s

Publication date 2 oktober 2020

Momenteel biedt WBA een tweetal informatieproducten aan, namelijk Carrier Info Product (CIP), met informatie over het fysieke infrastructuur en het aansluitpunt en Functional Product Info (FPI), met informatie over de breedbandmogelijkheden van de aansluiting. Deze informatieproducten zijn te benaderen via onze (nieuwe) Webportal, maar ook via een B2B XML interface, ofwel API (Application Programming Interface).

Tegenwoordig worden veel informatiediensten via een zogenaamde REST/JSON API aangeboden, waarmee op een eenvoudige en veilige manier informatie is uit te wisselen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne beveiliging- en encryptietechnieken en kan op deze API’s via het publieke internet worden aangesloten, zonder gebruik te maken van een VPN. Zie hiervoor ook de uitleg op de KPN Innovatie website.

KPN heeft voor de laatste versie van CIP (v46) en FPI (v26) nu ook REST/JSON API’s ontwikkeld en deze zijn als beta versie per 5 oktober 2020 beschikbaar in de KPN API Store. U vindt daar alle informatie over het gebruik van deze API’s. Ervaar het gemak van deze REST/JSON API’s, en neem contact op met uw accountmanager om hier snel mee van start te kunnen gaan. Toegang tot CIP en FPI via de Webportal en de B2B XML interface blijft natuurlijk ook mogelijk.